Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

WELSAFE Faresti til løsgående søer
Fokus på dyrevelfærd | God plads til søer | Flere sunde pattegrise

Fokus på dyrevelfærd

Griseproduktionen fortsætter med at udvikle sig, og det er blevet væsentligt at prioritere dyrenes velfærd. Et centralt aspekt er at sikre, at søer og deres pattegrise har et sikkert og behageligt miljø under faring.

At give søer mere plads til at bevæge sig rundt og udtrykke naturlig adfærd, reducerer risiko for at udvikle fysiske og adfærdsmæssige problemer. Det betyder reduceret behov for medicinsk intervention.

Fysisk aktivitet er godt for soen. Når soen kan gå frit inde i stien, er hun sundere, har en bedre fordøjelse og producerer sundere pattegrise.

Dette gavner ikke kun dyrene, men også landmændene, deres økonomi og miljøet.

Hvorfor skal man vælge farestier til løsgående søer?

I de sidste to årtier er drægtighedsbokse forsvundet for at forbedre søernes velfærd i mange lande og produktionssystemer over hele kloden. Forestillingen vokser om, at en so også skal kunne strække benene under diegivningen.

I forskellige lande er lovgivning allerede blevet accepteret i den retning, og nye farestier vil sandsynligvis skulle ændre design og brug i EU senest i 2027. Der er derfor masser af grunde til at undersøge alternativer allerede nu.

Welsafe farestier er designet til at sikre de bedste forhold for både søer og smågrise. Stien er designet på en måde, der sikrer den varmere plads til pattegrise og køligere plads til soen.

De vigtigste fordele:

  • Produktionsresultater viser 0,5-1 kg højere vægt ved fravænning og flere pattegrise pr. kuld
  • Svingbare sider giver mulighed for kortvarig fiksering, som reducerer dødelighed
  • Højderegulerbar spærreplade i klimakasse
  • Siderne kan også bruges som fleksibel beskyttelse under inspektion af soen
  • God plads mellem fareboks og klimakasse, som giver inspektionsadgang i stien, uden at medarbejderne skal ind til soen.
  • Stærkere søer med bedre kropstilstand
  • Lavere forbrug af antibiotika

"Better WelSafe than sorry"

Ved at give søer mulighed for at bevæge sig frit og udøve deres naturlige adfærdsmønstre, skaber farestier til løsgående søer et mere naturligt og behageligt miljø for dyrene.

WELSAFE farestier sikrer god plads til søer og pattegrise samt forbedrer fravænningsvægten sammenlignet med en traditionel faresti.

Vi har installeret mere end 10.000 farestier til løsgående søer.

Vil du også være en af dem der gør en forskel for dyrenes velfærd?

Kom og besøg Danmarks største showroom!

I vores showroom i Herning, kan du opleve en verden af forskellige løsninger til farestier til løsgående søer. Vores showroom er det største i branchen, og det er vores mål at være førende inden for landbrugsteknologi. Du vil få mulighed for at se og røre ved vores forskellige løsninger, og vi kan tilbyde dig personlig rådgivning og faglig sparring.

Kontakt os og bestil fremvisning:

Midt-/Vest-/Sønderjylland

Christian K. Frandsen
Mob.: +45 4034 8333
cfrandsen@acofunki.dk

Øst-/ Nordjylland

Peter Aagaard
Mob.: +45 20 45 58 14
paagaard@acofunki.dk

Fyn / Sjælland / Øerne

Andrei Nanboe
Mobile: +45 24 64 16 96
ananboe@acofunki.dk

Vores kunder siger: