Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

GIV DINE GRISE
ET BRUSEBAD
I SOMMERVARMEN

Af ACO FUNKI

Ved høje temperaturer øges risikoen for varmestress hos dine grise. Da grise ikke kan svede, har de en øget risiko for overophedning på varme sommerdage. Vi har herunder nævnt et par punkter du bør tænker over for atsikre de optimale forhold for dine grise.

Kostændringer

Kostændringer er en strategider kan implementeres i perioder mod varmestress. Tegn på nedsat foderindtagelse kan ses, når temperaturen når cirka 25 ° C.

Ventilationskøling

Formålet med ventilationskøling er at erstatte varm luft med køligere luft, og hermed fjerne aspireret luft fra grisen og øge lufthastigheden.

SEGES anbefaler at have to sæt dyser, så et sæt kan afkalkes kontinuerligt. Dette undgår tilstoppede dyser, dryp og skævt spredemønster. Og husk, at det også skal være muligt for dyret at termoregulere på hospitalets stier.

Det skal bemærkes, at sprøjtestrategien er meget besætningsafhængig, og at der skal fokuseres på grisens opførsel, da det er deres signaler, der er afgørende for strategien. Hvis grisene ligger på deres mave, signalerer de, at de ikke er for varme. Hvis de derimod ligger sidelæns på et solidt eller drænet gulv, er det et tegn på, at de er varme.

Du kan kontakte os på marketing@acofunki.dk for yderligere spørgsmål.