Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Overvejer du at ombygge til løsgående faerstier?
Du kan få op til 40% tilskud

I samarbejde med SEGES har du muligedenen for at give søerne bedre forhold ved faring og sikre at du kan fortsætte med sohold i fremtiden. Den 18. oktober åbner ansøgningsperioden, hvor du kan søge tilskud til at bygge farestier til løse søer. Vil du blive ved med at være soholder i fremtiden, er det nu, du skal overveje at søge, siger SEGES-forsker.

Flere lande er i gang med at udfase brugen af bokse i farestier. Senest i løber af 2023 forventer EU at præsentere oplæg til ny velfærdslovgivning på området.

Hvad er WELSAFE?

Welsafe faresti er designet for at sikre de bedste forhold for både søer og pattegrise. Soen har mulighed for at bevæge sig frit ind i stien og kun fikseres i løbet af få dage før og efter faring.

Med WELSAFE faresti får du:

  • God plads mellem fareboks og klimakasse, som giver inspektionsadgang i stien, uden at medarbejderne skal ind til soen.
  • Samtidig er der også en god plads til mælkeanlæg til pattegrisene
  • Svingbare sider giver mulighed for kortvarig fiksering, som reducerer dødelighed.
  • Højderegulerbar spærreplade i klimakasse
  • Siderne kan også bruges som fleksibel beskyttelse under inspektion af soen.
Læs mere om Welsafe

SvineRådgivningen afholder, i samarbejde med Byggeri & Teknik, fyraftensmøde torsdag den 13. oktober kl. 15-18 om løsgående diegivende søer og den nye tilskudspulje.

Kom og hør seneste nyt fra SEGES, og om tilskudspuljen, miljøperspektiver og de forskellige faresti-løsninger. Du får også spændende indlæg fra producent Jens Volsmann og hans erfaringer med forskellige typer af farestier samt driftsleder Morten Schelde Jensens tanker bag beslutninger om den nye farestald. Kom og bliv klogere på fremtiden! Deltagelse er gratis.

Se program og tilmelding her

Hvordan får jeg tilskud til køb af Welsafe?

Tilskudsgrundlaget er 4,000 kr. per m², som man kan søge 40 procent tilskud til i intervallet 6,0-7,2 m². Ansøgningsperioden åbner den 18. oktober og varer til den 10. januar 2023. Dernæst skal man have bygget staldene færdige inden slutningen af 2024.

Læs mere om kravene her
Læs mere om tilskuddet
her

Vil du gerne høre mere om WELSAFE faresti?

Du er velkommen til at kontakte Christian:

Christian Kjærgaard Frandsen
Area Sales Manager

Tel.: +45 9626 9265
Mob.: +45 4034 8333
cfrandsen@acofunki.dk